Sosyal Medya

Dünya

Toplantının saatini nasıl öğrendiler? İşte Paris saldırısının tüm detayları…

Fransa’nın başkenti Paris’teki Charlie Hebdo dergisine düzenlenen saldırının dakika dakika tüm detaylarına ulaşıldı.



Fransa-Paris’te gerçekleÅŸen kanlı saldırı sonrası kentte büyük panik havası yaÅŸanırken, dehÅŸet veren saldırının detayları yayınlandı. Dakika dakika ne zaman ne yaÅŸandığını gösteren görselde, korkunç saldırının ayrıntıları tüyler ürperten cinsten.

Korkunç saldırıyı gerçekleÅŸtiren teröristlerin son derece profesyonel oldukları ve saldırı sırasında soÄŸukkanlı davrandıkları çekilen amatör görüntülerden anlaşılıyor. Ayrıca bu teröristlerin El-Kaide baÄŸlantılı olabilecekleri de iddialar arasında yer aldı.
 
 
Charlie Hebdo dergisinin yan tarafındaki bir baÅŸka ÅŸirkette görev yapan güvenlik görevlisi Yves Cresson’ın açıklamalarına göre, baÅŸtan aÅŸağıya simsiyah giyinmiÅŸ iki tane ağır silahlı terörist ofise baskın yaptı. Ä°lk sordukları ÅŸey de Charlie Hebdo dergisi çalışanlarıydı.

SAAT 11:25

Saldırganlar ağır silahlarla birlikte ofise girdi ve etrafa rastgele ateÅŸ açmaya baÅŸladı. Onları gören ofis çalışanları ise masaların altına saklandı. Ofiste çalışan bir kiÅŸinin yaptığı açıklamalara göre saldırganlar askerler gibi giyinmiÅŸti ve yüzleri tamamen kapalıydı. Karikatürist Corinne Rey, kızıyla birlikte ofise yeni geldiÄŸi anda saldırganlarla karşı karşıya geldi. Saldırganlar Corinne Rey’e yukarı çıkmak istediklerini söyledi ve kapının ÅŸifresini girmesini istedi. Daha sonra ÅŸifrenin açılmasıyla birlikte yukarı çıktılar.

SAAT 11:35

Dergi editörleri sabah toplantısı yapıyordu. Tam da bu esnada saldırganlar içeri girdi ve herkes bir anda paniÄŸe kapılarak yere yattı. Saldırganlar derginin editörlerini sordu ve editörleri bulduktan sonra ortalığı taramaya baÅŸladı.

Daha sonra editörlerden biri derhal polisi aradı, ve ÅŸu sözleri söyledi: “Burada katliam var, ortalık kan gölüne döndü”

Sanıklar ofisten çıkarken “Allahu Ekber, Peygamberimizin öcü alındı” diye bağırdı.
 
SAAT 11:50

Saldırganlar artık ofisten çıkmıştı ve araçlarına binmiÅŸti. Tam da o sırada üç polis oraya geldi ve saldırganlar o polislere ateÅŸ açtı. Polis aracını kullanan memur ağır yaralanırken kaçmaya çalıştı ancak kaldırımda yere düÅŸmüÅŸtü. Bu sırada aracından çıkan saldırgan polis memurunun üzerine doÄŸru hızla giderek ona bir kez daha ateÅŸ etti ve öldürdü.



Tüm bu yaÅŸananlardan sonra saldırganlar araçlarına binerek kayıplara karıştı. Fransız polisi ise tüm video görüntülerini inceleyerek saldırganları bulmaya çalışıyor. Saldırının faillerinden bir kiÅŸinin ise teslim olduÄŸu söylense de herhangi bir resmi açıklama yapılmadı.

Gelen bir son dakika bilgisine göre de Fransız polisi saldırıyla ilgili 7 ÅŸüpheliyi gözaltına aldı.



KAYNAK: AjansHaber 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.